Naar inhoud springen

Gijzeling uit naam van IS in Franse supermarkt

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

23 maart 2018 
Gijzeling uit naam van IS in Franse supermarkt

Bij een reeks terroristische acties in twee plaatsen in het Franse departement Aude zijn vandaag in totaal zeker vier doden (inclusief de dader) en vijf zwaargewonden gevallen. De aanvaller is een Marokkaan van 26, die trouw zou hebben gezworen aan Islamitische Staat.

De man stal in de ochtend eerst in Carcassone een auto en bracht een van de inzittenden hiervan om het leven. Kort daarna schoot hij een politieman van CRS in de schouder. Vervolgens begaf hij zich naar een supermarkt van Système U in Trèbes, zo'n 10 kilometer verderop, waar hij een groep mensen in gijzeling nam. Hij eiste onder meer de vrijlating van Salah Abdeslam (de enige nog levende verdachte van de aanslagen in Parijs van november 2015). Tijdens de gijzeling werden twee mensen gedood. De gijzelnemer werd omstreeks 3 uur vanmiddag zelf doodgeschoten door de politie van Toulouse.

De Franse president Emmanuel Macron en EC-voorzitter Jean-Claude Juncker hebben via Twitter hun steun betuigd aan de Franse bevolking.

Update 24 maart 2018 

Een 45-jarige politieman die vrijwillig de plaats van een van de gegijzelden innam, is vannacht aan zijn verwondingen overleden, meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Daarmee komt het totale aantal doden op 5.

Bronnen[bewerken]