Gijzeling in Karlsruhe: 5 doden

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 juli 2012 

Gijzeling in Karlsruhe: 5 doden

Een huisuitzetting vanmorgen in het Duitse Karlsruhe is uitgelopen op een gijzeling. Bij de gijzeling woensdag zijn er vijf mensen, onder wie de dader zelf. De officier van justitie in de stad in het zuidwesten van Duitsland zei dat de dader zijn slachtoffers 'regelrecht geëxecuteerd' had. De politie gaat uit van een viervoudige moord.

De gijzeling begon tijdens een huisuitzetting, vermoedelijk van de levenspartner van de 53-jarige man, rond 9 uur vanochtend in het noorden van de stad. De dader zou uit zijn woning worden gezet wegens het weigeren van het betalen van de huur.

De bewoner liet de deurwaarder (47), een slotenmaker (33), een andere begeleider van de deurwaarder en de nieuwe eigenaar van het huis (49), die toevallig voorbij kwam lopen en aanbelde, binnen. De gijzeling ontstond nadat er schoten klonken. De dader was zwaarbewapend, mede omdat hij jager was. Wellicht had de dader ook een handgranaat. Een speciaal team van de politie had het gebouw na het middaguur bestormd, nadat het leek alsof er een brand ontstaan was. De gijzelaars waren toen al om het leven gebracht. De man schoot vier van de vijf mensen en zichzelf dood. Hierna pleegde hij zelfmoord. Een van de begeleiders van de deurwaarder kon ontsnappen.

De politie zette het gebied rond het appartementencomplex, waar zich ook twee scholen en een kinderdagverblijf bevinden, af. Diverse woonblokken werden kortstondig geëvacueerd.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?