Geen nieuwe aanknopingspunten in zoektocht naar Anne Faber

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

7 oktober 2017 

Geen nieuwe aanknopingspunten in zoektocht naar Anne Faber

De zoektocht in het Utrechtse Huis ter Heide naar de 25-jarige Anne Faber, die al sinds vorige week vrijdag wordt vermist, heeft vandaag geen nieuwe aanknopingspunten meer opgeleverd. Het zoeken is voor vandaag gestaakt.

Dinsdag werd op de fietsroute die Faber vermoedelijk heeft gevolgd haar jas gevonden. Het NFI heeft inmiddels bevestigd dat de jas inderdaad van haar is. Een dag later werd in een vijver in het Blookerpark een zwarte fiets gevonden die vermoedelijk ook van Faber is. In diezelfde vijver is een rugzak gevonden die lijkt op die van Faber. Maar van Faber zelf ontbreekt vooralsnog ieder spoor. De vijver is leeggepompt en ook de overgebleven blubber is nader onderzocht, maar dit heeft niets nieuws opgeleverd. Er wordt nog gekeken of er misschien sporen van iemand anders op de jas zitten.

Faber verdween op de avond van 1 oktober tijdens een fietstocht, nadat ze vanuit Utrecht was vertrokken. Aan het begin van de avond verstuurde ze nog een selfie vanuit Baarn. Haar telefoon maakte voor de laatste keer contact met een zendmast ten zuiden van Soest.

Bronnen[bewerken]

NOS Nieuws, "Vijver Huis ter Heide leeggepompt in zoektocht naar Anne Faber", 5 oktober 2017

NOS Nieuws, "Gevonden jas is van vermiste Anne Faber, ook rugzak gevonden", 6 oktober 2017Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?