Geen nader onderzoek naar rijgedrag slachtoffer in straatrace Loosdrecht

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

10 augustus 2018 

De plaats van het ongeval

Het Gerechtshof Leeuwarden gaat geen nader onderzoek instellen naar het rijgedrag van de 19-jarige vrouw die op 16 maart 2016 slachtoffer werd van een aanrijding op de Nieuw-Loosdrechtsedijk (Loosdrecht). De twee verdachten die vanwege het dodelijke ongeluk zijn veroordeeld, een man en zijn zoon, hadden gevraagd om inzage in de persoonlijke gegevens van het slachtoffer. Ze wilden weten of de vrouw zelf wellicht in een bepaald opzicht ook mede schuld had aan het ongeluk. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat ze op het moment van de aanrijding geen voorrang gaf, met haar mobiele telefoon bezig was of teveel gedronken had. Het hof zegt dat er in ieder geval voor dit laatste geen enkele aanwijzing is gevonden.

De hoofdverdachte, Walter van W., hield op de bewuste dag samen met zijn zoon Casper een straatrace. Beiden reden ruim 100 kilometer per uur te hard binnen de bebouwde kom. Walter van W. raakte vervolgens met zijn Porsche 911 de zijkant van de auto van de 19-jarige Fleur Balkestein uit Hilversum, die daarop tientallen meters werd gelanceerd. De vrouw overleed twee weken later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Walter van W. is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en vijf jaar rijontzegging. Zoon Casper kreeg een werkstraf van 100 uur en een rijontzegging van een jaar.


Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?