Naar inhoud springen

Frans agentschap werkt aan nutsvoorzieningen in Moengo en Paramaribo

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 september 2017 

Frans agentschap werkt aan nutsvoorzieningen in Moengo en Paramaribo

Het Franse Ontwikkelingsagentschap AFD werkt in Suriname aan de verbetering van de water- en stroomvoorziening. De start werd in 2015 gemaakt en de projecten bevinden zich nu in de technische fase. De ondersteuning vindt plaats met een lening tegen zachte voorwaarden van 12,5 miljoen euro, wat tegen de huidige koers neerkomt op 110 miljoen Surinaamse dollar.

De watervoorziening wordt in samenwerking met de Surinaamse overheid gemoderniseerd en voor een deel uitgebreid in Moengo en de ruimere regio Paramaribo. Ook wordt de watervoorziening naar gemeenschappen rondom Moengo aangepakt. Daarnaast werkt de AFD samen met EnergieBedrijven Suriname om de stroomvoorziening te verbeteren.

Frankrijk is via Frans-Guyana een buurland en de AFD is al eerder betrokken geweest in de ontwikkeling van projecten in Suriname, zoals in het opknappen van de poliklinieken. Afgelopen week nog, werd het Marwina Ziekenhuis in het district Marowijne opgeleverd met steun van de AFD. De opening van dit ziekenhuis vindt naar planning nog dit jaar plaats. Voor dit project leende de AFD een bedrag van 15 miljoen euro (omgerekend 132 miljoen Surinaamse dollar).

Bronnen[bewerken]