Franco-Belgische uitgeversgroep neemt La Martinière over

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

21 september 2017 

Franco-Belgische uitgeversgroep neemt La Martinière over

Het Franco-Belgische (katholiek georiënteerde) Média-Participations neemt een andere grote groep over: La Martinière Groupe. Média-Participations heeft onder meer uitgevers Dupuis, Dargaud en Le Lombard in de pocket zitten en verwerft nu een groter aandeel op de markt in Frankrijk. De twee concerns van uitgevers zijn goed voor zo'n 2000 werknemers. De twee bedrijven zijn respectievelijk de 38ste en 46ste grootste uitgeversgroepen ter wereld. Samen worden ze nu de 30ste grootste.

De overname is opvallend want Média-Participations had enkele jaren geleden nog te maken met financiële tekorten. Hervé de La Martinière, PDG van de Martinière groep is dan ook onder de indruk dat hij een verkoopcontract met Média-Participations kon sluiten.

Door de afgelopen crisisjaren zijn veel mediagroepen in Europa overgenomen door andere groepen, waardoor de markt tegenwoordig door enkele grote reuzen wordt gedomineerd.

Bronnen[bewerken]

Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « France : un géant de l'édition en rachète un autre », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 21 september 2017.
Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?