Fourniret krijgt levenslang

Uit Wikinieuws

28 mei 2008 

Franse rechtbank

De Franse seriemoordenaar Michel Fourniret is vandaag door de rechtbank veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf, zonder mogelijkheid tot vervroegde vrijlating, wegens het verkrachten en vermoorden van zeven meisjes en vrouwen. Zijn vrouw, Monique Olivier, kreeg ook levenslang, wegens betrokkenheid bij een van de moorden en het helpen van haar man bij vier andere. Zij zal tenminste 28 jaar hiervan moeten uitzitten. Fournirets advocaat had al eerder laten weten dat zijn cliënt niet tegen het vonnis in beroep zal gaan.

Fourniret en zijn vrouw werden in 2003 aangehouden, nadat een 13-jarig meisje dat door hen was ontvoerd, wist te ontsnappen en het nummerbord van hun auto aan de politie doorgaf. Bij de verhoren bekende Fourniret de zeven moorden, gepleegd tussen 1987 en 2001, op Franse en Belgische meisjes en vrouwen tussen de 12 en 22 jaar oud. Op het landgoed van het kasteel van het echtpaar Fourniret in de buurt van Charleville-Mézières werden twee lichamen opgegraven.

Fourniret heeft wellicht meer moorden gepleegd dan de zeven waarvoor hij nu is veroordeeld. De politie brengt hem in verband met vier andere moorden en verdwijningen van jonge vrouwen. Hierover wordt later mogelijk nog een rechtszaak geopend.

Bronnen[bewerken]