Naar inhoud springen

Florida: drie doden bij schietpartij op marinebasis Pensacola

Uit Wikinieuws

7 december 2019 

Zicht van bovenaf op de basis

Vrijdagmiddag zijn bij een schietpartij op Naval Air Station Pensacola (en), een grote Amerikaanse marinebasis in Florida drie doden en zeven gewonden gevallen.

De dader is een man uit Saoedi-Arabië die op de basis een training volgde. Hij werd na afloop van de schietpartij zelf doodgeschoten. Volgens SITE was hij haatgevoelens gaan koesteren jegens de VS. "Ik ben tegen het kwaad, en Amerika is in zijn geheel veranderd in een natie van het kwaad", zou hij in een verklaring op Twitter hebben geschreven. Hij schreef ook dat hij de VS haatte vanwege het "steunen, financieren en plegen van misdaden, niet alleen tegen moslims maar tegen de gehele mensheid". De man zou, voordat hij tot de opleiding werd toegelaten, zijn gescreend zonder dat daar echter iets bijzonders uit kwam.

Saudi-Arabië heeft zijn medeleven betuigd en sterk afstand genomen van de schietpartij. Het Saudische ministerie van Buitenlandse Zaken noemt in een reactie de aanval "vreselijk". Koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed heeft verklaard dat de persoon in kwestie "op geen enkele manier de gevoelens vertegenwoordigt van de Saudi's, die het Amerikaanse volk liefhebben".

Minister van Defensie Mark Esper verklaarde vandaag de zaak voor nu niet te zien als een geval van terrorisme.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: