Naar inhoud springen

Fatale explosie appartement Vlaardingen was opzet

Uit Wikinieuws

10 juli 2019 

De fatale explosie van afgelopen vrijdag in een appartement in Vlaardingen, waarbij twee doden vielen, was geen ongeluk maar opzet. Inmiddels is gebleken dat er geen sprake kan zijn geweest van een gaslek of ander technisch mankement. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de 43-jarige mannelijke bewoner van het appartement eerst zijn 38-jarige vrouw om het leven bracht. Daarna veroorzaakte hij de explosie waardoor hijzelf omkwam.

De explosie vond plaats omstreeks 9:00 vrijdagochtend en blies de voor- en achtergevel uit het appartement. Ook ontstond er brand. Behalve de twee gedode appartementbewoners vielen er geen andere slachtoffers. Wel werden uit voorzorg de overige woningen in het in totaal 17 appartementen tellende flatgebouw enige tijd ontruimd. De bewoners konden later die dag terug naar hun woningen.

Onduidelijk is of er ook kinderen in het ontplofte appartement woonden. Volgens buurtbewoners was dit wel het geval, maar de politie wil hier niets over naar buiten brengen.

Bronnen[bewerken]