Naar inhoud springen

Familie Nouri begint zaak tegen Ajax

Uit Wikinieuws

4 juni 2018 

De familie van voetballer Abdelhak Nouri, die vorig jaar juli tijdens een oefenwedstrijd blijvende hersenschade opliep nadat hij op het veld als gevolg van een hartritmestoornis in elkaar zakte, is een procedure begonnen tegen Ajax, de voetbalclub waarbij Nouri onder contract stond. Hiervoor hebben ze de arbitragecommissie van de KNVB ingeschakeld. Nouri's familie is ervan overtuigd dat Ajax onvoldoende heeft gedaan om het hersenletsel van de voetballer te voorkomen. Advocaten die beelden van het incident hebben bekeken zijn van oordeel dat er belangrijke medische richtlijnen niet zijn gevolgd. Zo is een defibrillator bijvoorbeeld helemaal niet gebruikt, terwijl die wel voorhanden was. De huidige slechte gezondheidstoestand van Nouri had wellicht kunnen worden voorkomen als de juiste medische zorg op tijd was verleend.

In januari stelde Nouri's familie Ajax al aansprakelijk voor wat de voetballer is overkomen, maar de club weigert tot nu toe enige verantwoordelijkheid te nemen en ontkent dat hun wat Nouri betreft iets te verwijten valt. Ook in een nieuwe reactie vandaag wijst de club iedere verantwoordelijkheid van de hand, maar zegt er wel bij deze alsnog te zullen nemen indien ze in de procedure aansprakelijk worden gesteld. Op sociale media wordt inmiddels hevig verontwaardigd gereageerd op de opstelling van Ajax in deze kwestie. Fans keren zich massaal van de club af, met bewoordingen als "kutclub" en "Ajax laat me kotsen".

Volgens de laatste berichten verkeert Nouri nog altijd in een zeer lage staat van bewustzijn en is hij niet aanspreekbaar. Hij zou afgelopen maand in de revalidatiekliniek in Tilburg een terugslag hebben gehad, waardoor hij weer moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Bronnen[bewerken]