Fabio Aru neemt gele leiderstrui over van Froome

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 juli 2017 

Fabio Aru neemt de gele leiderstrui over

Fabio Aru neemt gele leiderstrui over van Froome

Fabio Aru heeft de gele leiderstrui van Christopher Froome overgenomen. Dat gebeurde in etappe 12 met aankomst bergop in Peyragudes.

Een kopgroep met de favorieten Froome, Aru, Daniel Martin, Rigoberto Urán reed samen de steile beklimming op richting finish. In de laatste 500 meter moest Froome afhaken na een demarage van Martin. Aru ging vlotjes mee en ging Martin voorbij maar moest uiteindelijk passen voor Romain Bardet die hem te sterk was. Het is de eerste zege van Bardet in deze Tour de France.

Froome kwam 22 secondes na Aru over de streep, en komt daarmee in het klassement op 6 secondes achterstand te staan van de nieuwe gele trui. Een Britse ploegmaat die onderdeel was van het "British Rail"-treintje van Froome liet zijn kopman achter en probeerde nog bonificatiesecondes af te snoepen van Aru. Hij hing er sterk vandoor, maar Aru liet hem niet meer terugkomen.

Fabio Aru mag vanaf morgen in het geel rijden: "De gele trui dragen is een onbeschrijfelijk gevoel, maar de Tour is nog lang", liet hij op Twitter weten.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: