Naar inhoud springen

Explosie in Den Haag, tien gewonden en veel schade

Uit Wikinieuws

29 januari 2019 

In een wooncomplex aan de Jan van der Heijdenstraat in de wijk Laakkwartier in Den Haag is zondagmiddag een zware gasexplosie geweest. Daarbij zijn in totaal tien gewonden gevallen, acht van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Drie portiekwoningen zijn geheel verwoest door de explosie, naastliggende woningen hebben schade. De reddingswerkzaamheden duurden lang doordat het pand instabiel was. In totaal werden vier mensen bij de explosie onder het puin bedolven. Een van hen, een 28-jarige man, lag acht uur lang onder het puin voordat hij kon worden bevrijd. Hij is geopereerd aan zijn beide benen, maar verkeert niet in levensgevaar. Volgens een brandweerman is het een wonder dat er geen doden zijn gevallen.

Bewoners van de Zacharias Jansenstraat en de Pasteurstraat mochten gisteravond naar huis. Bewoners van de Jan van der Heijdenstraat moeten langer wachten. Het complex is grotendeels gesloopt en mag niet worden betreden omdat er nog altijd veel instortingsgevaar is. De bewoners van de verwoeste panden zijn al hun bezittingen kwijt.

Bronnen

[bewerken]
[bewerken]
  • Omroep West, "Videobeelden van explosie in Den Haag", video op YouTube, 29 januari 2019