Enorme terreuraanslagen op laatste moment voorkomen

Uit Wikinieuws

10 augustus 2006 

Op 10 augustus 2006 verklaarde de Londense politie dat zij een serie geplande aanslagen op trans-Atlantische vluchten had verijdeld. De politie verklaarde dat het doel was om tien vliegtuigen op te blazen tijdens hun vlucht over de Atlantische Oceaan met behulp van inerte vloeibare explosieven, die zich hadden moeten bevinden in de handbagage van de verdachten en die tijdens de vlucht geprepareerd en tot ontploffing gebracht zouden worden.

De politie deelde mee dat haar actie het resultaat was van een maanden durend onderzoek in samenwerking met Amerikaanse en Pakistaanse veiligheidsdiensten. De BBC meldde dat de verdachten geboren zijn in Groot-Brittannië. 24 personen werden opgepakt.

Alle binnenkomende vluchten naar London Heathrow Airport die nog niet opgestegen waren, werden geannuleerd. Op alle Britse luchthavens is een verhoogde staat van beveiliging ingesteld, en geen enkele handbagage wordt nog toegelaten. Alle vloeistofcontainers, zoals die voor contactlenzen, moeten het vrachtruim in. Flesjes babymelk moeten door de ouders geproefd worden in bijzijn van luchthavenpersoneel.

Bronnen[bewerken]