Elia Viviani wint vierde Giro-etappe

Uit Wikinieuws

23 mei 2018 

Elia Viviani heeft voor de vierde keer dit jaar een etappe in de Giro d'Italia gewonnen. Vandaag was de het de zeventiende etappe die hij won na een sprint in het plaatsje Iseo. De klassementsrenners kwamen allemaal tegelijk over de streep, waardoor er in het algemeen klassement niets veranderd. Simon Yates blijft leider, gevolgd door Tom Dumoulin met een achterstand van 56 seconden.

De etappe die vandaag werd gereden was 155 km lang en liep van Riva del Garda naar Iseo. Er waren gedurende de hele etappe meerdere aanvallen, welke allemaal door het peloton werden tegengehouden. Bij de eerste klim was er wel een kopgroep bestaande uit 8 renners, onder wie de Nederlander Wout Poels en de Belg Ben Hermans. Na de klim werd deze groep steeds kleiner en werd uiteindelijk elf kilometer van de meet ingerekend. Een aantal kilometer voor de finish probeerden nog een aantal renners te ontsnappen. Zo ontstond er een kleine kopgroep waar Robert Gesink zich in bevond en probeerde Maurits Lammertink het even later alleen. Opnieuw was geen aanval succesvol en maakte het peloton zich op voor een eindsprint in Iseo, waar het ondertussen flink hard regende. Danny van Poppel startte de sprint, maar dit bleek te vroeg, omdat hij ingehaald werd door Elia Viviani, Sam Bennett en Niccolò Bonifazio. De Nederlander kwam dus als vierde binnen en de etappe werd gewonnen door de Italiaan Viviani.

Morgen staat nog een heuvelachtige rit op het programma, ditmaal van Abbiategrasso naar Prato Nevoso. Deze 196 km-lange etappe zal bergop finishen, waardoor er niet weer een sprint verwacht wordt.

Bronnen[bewerken]