Elf babylijkjes aangetroffen in plafond voormalig rouwcentrum

Uit Wikinieuws

13 oktober 2018 

In de Amerikaanse stad Detroit heeft de politie vrijdag een macabere ontdekking gedaan. In het plafond van het sinds enkele maanden gesloten uitvaartcentrum Cantrell Funeral Home zaten de restanten van de lijkjes van elf baby's verstopt. Negen lichaampjes zaten in een kartonnen doos, de twee andere in plastic zakken. De lijkjes waren niet gekoeld en verkeerden zodoende in zeer slechte staat.

In een anonieme brief waren de autoriteiten hierover getipt. De politie heeft geen andere dode lichamen aangetroffen in het pand, dat inmiddels een nieuwe eigenaar heeft. Een deel van de lijkjes is inmiddels geïdentificeerd en er is gepoogd contact op te nemen met betrokken familieleden.

Het rouwcentrum werd in april gesloten, omdat er allerlei zaken niet in orde waren. Zo werden er twee ongekoelde lijken aangetroffen, die in verregaande staat van ontbinding verkeerden. Ook bleek dat er in de garage lichamen ongekoeld werden bewaard. De voormalige manager van het uitvaartcentrum zegt geen enkel idee te hebben hoe de babylijkjes in het plafond zijn beland.

Bronnen[bewerken]