Elektriciteit bedrijf parlementslid NDP afgesneden door partijgenoot

Uit Wikinieuws

11 november 2018 

Het bedrijf Moms Place van Rachied Doekhie, afgevaardigde uit Nickerie voor de NDP, dreigt op 15 november afgesneden te worden van elektriciteitstoevoer door Canawaima Ferry Service. Canawaima wordt geleid door partijgenoot Hanisha Jairam en volgens Doekhie zou het gaan om rancune.

Doekhie neemt het al een tijd op voor burgers in Nickerie die Jairam in haar rol als districtsadministrateur betichten met het districtsfonds te frauderen. Haar werd in april verweten het bouwproject van het Mungra Medisch Centrum (MMC) te hebben ondersteund met geld dat ze van derden zou hebben ontvangen. Volgens Doekhie zou ze drie salarissen verdienen waardoor ze volgens hem een groot huis en dure auto heeft kunnen kopen. Eerder dit jaar weigerde ze het Dagblad Suriname inzage te geven in haar persoonlijke financiële huishouding.

Ze spreekt de beschuldiging van rancune tegen. Doekhie zou volgens haar een achterstand op de betaling hebben en om die reden worden afgesloten van elektriciteit. Doekhie zegt daarentegen al een paar maanden geen facturen te hebben gehad, ondanks dat hij daarom had gevraagd. Doekhie bevindt zich op dit moment in het buitenland en heeft juridische stappen aangekondigd.

Bronnen[bewerken]