Eerste van twee zendingen bouwmateriaal aangekomen op Sint Eustatius

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

31 oktober 2017 

Eerste van twee zendingen bouwmateriaal aangekomen op Sint Eustatius

Op Sint Eustatius is de eerste van twee zendingen bouwmateriaal aangekomen om de schade te herstellen die de orkaan Irma op het eiland heeft veroorzaakt. De tweede zending zal dit weekend aankomen en is al onderweg. Het gaat vooral om hout, staal en zink. De transportkosten komen voor rekening van de rijksoverheid.

Op dit moment bevindt zich de wederopbouw nog in de eerste fase, die er vooral op gericht is om de ernstigste schade aan de huizen te herstellen. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd door enkele aannemers en staan onder toezicht van Julian Woodley, de waarnemend gezaghebber van het eiland. Hij heeft de aannemers de opdracht gegeven om voor een stevige verbouwing zorg te dragen. Daarnaast is het de bedoeling dat kleine reparaties op gang komen vanuit sociale initiatieven.

In het weekend werd de tweede lading afgeleverd.

10 november 2017 
Duurzame goederen afgeleverd door SZW

RCN-Unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een lading met duurzame goederen op het eiland afgeleverd. Het gaat bijvoorbeeld om bedden, kachels, koelkasten, enz. en ze worden verdeeld onder de burgers die zich ervoor aangemeld hebben. De partij is beschikbaar voor Sint Eustatius en ook Saba

Bronnen[bewerken]