Eerste steen gelegd van het Centraal Apotheek Magazijn

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

16 september 2017 

Eerste steen gelegd van het Centraal Apotheek Magazijn

De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is begonnen met de bouw van het Centraal Apotheek Magazijn. De opening staat over 12 maanden gepland. Op dit moment worden de medicijnen nog op verschillende plekken opgeslagen. Er zijn 43 hulpapotheken en 5 wachtapotheken bij de RGD aangesloten.

Minister Patrick Pengel van gezondheidszorg legde de eerste steen. Het magazijn past volgens hem binnen de decentralisatie die in de gezondheidszorg op gang is gebracht. Door de centralisatie van de medicijnen wordt de distributie in het gehele land verbeterd en wordt de dienstverlening lokaal (decentraal) efficiënter. Patiënten zullen straks sneller toegang hebben tot medicijnen.

Het is een van de zeven projecten die de RGD op dit moment uitvoert in verschillende delen van Suriname. Met de opzet van het project is een bedrag van ongeveer 7,5 Surinaamse dollar gemoeid (835 miljoen euro). De financiering komt van het Fonds voor Ontwikkeling van de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) en de Islamitische Ontwikkelingsbank.

Bronnen[bewerken]