Eerste najaarsstorm van dit jaar in Nederland, veel schade en verkeershinder

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

13 september 2017 

Eerste najaarsstorm van dit jaar in Nederland, veel schade en verkeershinder, enkele persoonlijke ongevallen

De eerste herfststorm in Nederland van dit seizoen is een feit. De storm is vanochtend en vanmiddag met name over het noorden en westen van Nederland getrokken. Op sommige plekken (IJmuiden, Vlieland) werd kortstondig windkracht 10 gemeten, hier kwamen windstoten tot bijna 130 km/u voor. Het is de zwaarste herfststorm sinds 2013.

De hevige wind zorgde voor enkele ongevallen in het verkeer. Enkele vrachtwagens kantelden en veel bomen vielen op auto's. In Amstelveen is een automobilist ernstig gewond geraakt toen een omgewaaide boom precies op zijn auto belandde. Ook kwamen er veel takken op de weg terecht. In Enschede is een middelbare scholiere onder een omgewaaide boom terechtgekomen. Op Schiphol zijn tientallen vluchten geschrapt vanwege de hevige wind. Ook de scheepvaart liep hier en daar vertraging op, doordat bruggen gesloten moesten blijven.

De storm is inmiddels grotendeels voorbij. Het KNMI gaf eerder vandaag voor een deel van het land code oranje af, die inmiddels bijna overal weer is ingetrokken.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?