Naar inhoud springen

Duitse showmaster en schlagerzanger Dieter Thomas Heck (80) overleden

Uit Wikinieuws

25 augustus 2018 

De Duitse showmaster van schlagershow en zanger Dieter Thomas Heck, geboren als Carl-Dieter Heckscher, is eergisteren overleden aan een longaandoening. Dit maakte de familie bekend via een vertegenwoordiger.

Heckscher werd in 1937 in het uiterste noorden in de stad Flensburg (Sleeswijk-Holstein) geboren en groeide op in Hamburg. Hij werd bekend van het Duitse popprogramma ZDF-Hitparade dat hij 183 keer presenteerde in de periode van 1969 tot 1984. Hij werd bekend als Schnellsprecher der Nation (snelspreker van het land), ondanks dat hij door de bombardementen op Hamburg in de Tweede Wereldoorlog begon met stotteren. Hij wilde eerst schlagerzanger worden en leerde door het zangonderwijs het stotteren weer de baas te worden.

Heckscher werd ontdekt in een uitzending van Peter Frankenfeld. Sinds 1964 was hij dj bij Radio Luxemburg. Omdat er al een Dieter werkte, mochten de lezers van het blad Bravo over een tweede voornaam stemmen.

In 2007 trok hij zich uit de showbusiness terug en trad hij nog zelden op de voorgrond op. Heckscher werd 80 jaar oud.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Dieter Thomas Heck verstorben », afkomstig van Wikinieuws (de) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 25 augustus 2018.