Naar inhoud springen

Duitse babyvoeding-vergiftiger gearresteerd

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

30 september 2017 

Duitse babyvoeding-vergiftiger gearresteerd

In de Duitse Landkreis Tübingen is gisteren een 53-jarige man opgepakt die ervan wordt verdacht de gifmenger en chanteur te zijn die eerder deze maand de pakken babyvoeding van enkele winkels in Friedrichshafen vergiftigde met antivries. Hij stuurde vervolgens een brief naar de politie waarin hij dreigde nog eens tientallen pakken in diverse winkels te zullen vergiftigen als hij geen 10 miljoen euro uitbetaald kreeg. De politie zegt bij de man thuis bewijsmateriaal te hebben gevonden, onder meer het gif ethyleenglycol. De man zou iemand zijn met psychische problemen.

Halverwege deze maand werd in Friedrichshafen vergiftigde babyvoeding aangetroffen. Antivries kan voor volwassenen dodelijk zijn bij een inname van 30 milliliter, maar die grens ligt voor zuigelingen en kinderen nog veel lager.

Hoewel de vermoedelijke dader nu dus is gearresteerd, heeft de politie de mensen in het betreffende gebied gewaarschuwd alert te blijven op eventuele beschadigde verpakkingen. Het valt niet uit te sluiten dat er ook gif in andere levensmiddelen is gestopt.

Bronnen

[bewerken]