Drie doden door spookrijder bij knooppunt Hoevelaken

Uit Wikinieuws

3 december 2023 

Op de A1 bij knooppunt Hoevelaken zijn zaterdagavond bij een heftige botsing tussen een personenauto en een spookrijder in totaal drie doden gevallen. Een van de overledenen is de spookrijder zelf. Het gaat om een man van 19 uit Roemenië, die om onduidelijke redenen tegen het verkeer in reed. De andere dodelijke slachtoffers zijn twee meisjes van 12 en 14 jaar uit Hilversum. Zij maakten deel uit van een gezin dat in de auto zat en waren na het ongeval vrijwel op slag dood. De twee ouders zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, hun toestand zou inmiddels zorgelijk maar wel stabiel zijn.

De politie kreeg omstreeks 22:00 een eerste melding van het ongeval, waarna huldiensten massaal uitrukten. Ook omstanders ter plekke probeerden hulp te bieden. Mensen die het ongeluk van nabij hebben gezien kunnen slachtofferhulp krijgen.

De snelweg werd na het ongeluk een paar uur lang in beide richtingen afgesloten. Onderzocht wordt nog hoe het ongeluk precies kon gebeuren. Het betreft geen strafrechtelijk onderzoek aangezien degene die verantwoordelijk is zelf is overleden, maar moet de nabestaanden meer zekerheid hebben.

Burgemeester Gerhard van den Top heeft zijn medeleven betuigd. Op de school waar de omgekomen meisjes zaten (het Comenius College) zullen deze maandag speciale bijeenkomsten zijn en er zal een condoleanceboek klaarliggen.

Bronnen[bewerken]