Naar inhoud springen

Drie doden door auto-ongeluk bij Markenbinnen

Uit Wikinieuws

3 juli 2023 

Zondagavond laat zijn als gevolg van een heftig auto-ongeluk op de N246 bij Markerbinnen volgens de laatste berichten drie doden gevallen. Het gaat om de drie inzittenden van een auto die na een botsing te water raakte.

Een van de slachtoffers is een 21-jarige man uit Breda, hij was al overleden toen de hulpdiensten zijn lichaam uit het water haalden. Een eveneens 21-jarige man uit Breda werd uit de auto geslingerd en met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later is overleden. De zoekactie naar een derde persoon die in de auto zat en op dat moment nog werd vermist, werd maandagochtend overgenomen door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ). In de loop van maandag werd in de Markervaart ook zijn lichaam aangetroffen.

Vanwege de zoekactie is tussen de Enge Stierop en de Tapsloot het scheepvaartverkeer enige tijd stilgelegd.

Onderzocht wordt nog hoe het ongeluk precies kon gebeuren. Er zouden in totaal drie auto's op elkaar zijn gebotst, waarbij de auto die uiteindelijk in het water belandde eerst honderden meters doorschoot. De inzittenden van de twee andere auto's die bij het ongeluk betrokken waren, zouden ongedeerd zijn gebleven.

Bronnen

[bewerken]