Naar inhoud springen

Drie doden bij stranden Scheveningen en Wassenaar

Uit Wikinieuws

22 juli 2019 

Aan de Nederlandse stranden zijn gisteravond drie doden gevallen. Dit gebeurde aan respectievelijk het Zuiderstrand bij Scheveningen en de Wassenaarse Slag bij Wassenaar. Volgens de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is de sterke stroming in de zee de belangrijkste oorzaak van de ongelukken, de zwemmers waren niet te ver uit de kust gegaan.

Omstreeks 18:00 kwam bij de hulpdiensten een melding binnen van een zwemmer die in de problemen was geraakt bij het Zuiderstrand. De drenkeling, een 40-jarige Duitser, werd door andere zwemmers op het droge gebracht. Met een AED werd geprobeerd hem te reanimeren, maar tevergeefs. Omdat het er op dat moment erg druk was met overvolle terrassen, hebben veel mensen het ongeluk zien gebeuren. Aan het strand bij Wassenaar raakten omstreeks hetzelfde tijdstip twee Poolse zwemmers van 31 en 33 in de problemen; ook zij bleken even later allebei te zijn overleden.

Juist dit weekend bracht het CBS naar buiten dat het aantal gevallen van verdrinking in Nederland in 2018 flink is toegenomen: 27 meer dan het jaar ervoor. Desondanks verdrinken er in Nederland nog altijd relatief weinig mensen.

Bronnen[bewerken]