Dramatische afloop ontgroening bij Leuven

Uit Wikinieuws
Bospad bij Leuven

8 december 2018 

Het 20-jarige aspirant-lid van de studentenclub De Reuzegom dat woensdag tijdens een ontgroeningsritueel in een boshuisje bij Vorselaar, ten noorden van Leuven, een hartstilstand kreeg en in coma raakte, is daar niet meer uit ontwaakt. Hij overleed gisteren in het ziekenhuis van Antwerpen aan de lichamelijke gevolgen van de ontgroening. Een van zijn opdrachten was het drinken van een grote hoeveelheid vissaus. Ook moest hij samen met twee andere aspirant-leden naakt in het bos zitten waarna ze water over zich heen gegoten kregen, met zware onderkoeling tot gevolg. De lichaamstemperatuur van de overledene was nog maar 28 graden, volgens een arts.

Zijn dood is bevestigd door de burgemeester van Edegem, de plaats waar de jongen vandaan kwam. De precieze doodsoorzaak is niet officieel bekend. In de media circuleren berichten dat er sprake is geweest van een te hoge zoutconcentratie in het bloed.

De Reuzegom is een Antwerpse studentenclub in Leuven, die in 1946 werd opgericht. De club wil doorgaan voor elitair en onderscheidenlijk. Door dit imago te bevestigen, heeft ze ook als een van de weinige studentclubs het charter van de politie niet ondertekend dat ervoor bedoeld is om excessen tijdens ontgroeningsrituelen te voorkomen. De studentenclub kwam vaker in het nieuws vanwege grensoverschrijdend gedrag.

11 december 2018 
De studentenclub Reuzegom heeft zichzelf vandaag ontbonden. Het parket is inmiddels een onderzoek begonnen.[1]

Gerelateerd[bewerken]