Naar inhoud springen

Doodstraf geëist tegen Cruz, die blijft zwijgen

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

15 maart 2018 

Doodstraf geëist tegen Cruz, die blijft zwijgen

Tegen de 19-jarige Nikolas Cruz, de dader van de schietpartij op een school in Parkland op 15 februari waarbij 17 doden vielen, is afgelopen dinsdag de doodstraf geëist. Cruz zelf bleef zwijgen toen hij woensdag voor het gerechtshof moest verschijnen. De advocate van Cruz zegt dat haar cliënt bereid is om schuld te bekennen als de eis tot de doodstraf tegen hem wordt ingetrokken. Openbaar verdediger Howard Finkelstein zegt dat Cruz mentaal zo instabiel is dat de doodstraf niet voor hem gepast is.

Vandaag heeft de politie nieuwe beelden van de schietpartij vrijgegeven, die net buiten het schoolgebouw zijn gemaakt door een bewakingscamera.

Uit protest tegen het Amerikaanse wapenbeleid liepen op duizenden Amerikaanse scholen vandaag om 10:00 de leerlingen het lokaal uit, waarna ze zich 17 minuten lang stilhielden; een minuut voor elk dodelijk slachtoffer van de schietpartij in Parkland. Ook is er de afgelopen tijd massaal gedemonstreerd.

Bronnen

[bewerken]
[bewerken]
  • PBS Newshour, "WATCH: New video shows what happened outside Parkland school shooting", video op YouTube, 15 maart 2018