Doden na ernstig metro-ongeluk in Rome

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

17 oktober 2006 

Bij een ernstig metro-ongeluk in het centrum van Rome zijn zeker één dode en zestig gewonden gevallen. Twee metro's kwamen in botsing tijdens de spits op een metrostation. Een woordvoerder van de brandweer, Giorgio Alocci, verklaarde tegenover Sky News dat er twee mensen zijn omgekomen bij het ongeluk, maar dit is niet officieel bevestigd.

Italiaanse nieuwsberichten zeggen dat een Nigeriaanse vrouw rond de 30 jaar en de bestuurders van een van de metro's zijn overleden. Autoriteiten zeggen dat de eerste trein stilstond op het station, toen hij werd geraakt door een tweede metro die met hoge snelheid het station wou passeren. Volgens sommige passagiers zou de bestuurder van de tweede trein een rood licht hebben genegeerd.

Tien van de zestig gewonden zijn ernstig gewond, maakte Luca Cari, een andere woordvoerder van de brandweer, dinsdagmiddag bekend. Reddingswerkers hebben zeker één slachtoffer uit het wrak gehaald. "We weten niet of er nog meer mensen vast zitten, we kunnen het niet uitsluiten op het moment," zei brandweer woordvoerder Cari.

Televisiebeelden laten aangeslagen passagiers zien terwijl ze het station verlaten, veel van hen zitten onder het bloed. Ambulance's, brandweerlieden en reddingsdiensten snelden naar de plek van de ramp toe nadat tussen 9 uur en 9.15 uur de melding binnenkwam. Het ongeluk vond plaats op het metrostation Piazza Vittorio Emanuele II. Een noodhospitaal is opgezet in de omgeving.

Bronnen[bewerken]