Doden bij treinongeluk op een brug in Denemarken

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

3 januari 2019 

De Grote Beltbrug in 2006

Rond 07.30 uur gistermorgen is op de Grote Beltbrug in Denemarken, die de eilanden Seeland en Fyn met elkaar verbindt, een treinongeluk gebeurd. Hierbij zijn ten minste acht mensen overleden. Ook vielen er 16 gewonden.

De precieze toedracht van het ongeluk is nog steeds onduidelijk. Op de brug werd een passagierstrein met in totaal 131 passagiers aan boord gepasseerd door een goederentrein die bierkratten en frisdrankflessen vervoerde. Waarschijnlijk als gevolg van harde winden vielen diverse onderdelen − waaronder een container en delen van het dak van een vrachtwagentrailer − uit de goederentrein. Deze onderdelen raakten de passagierstrein, die daarop mogelijk tijdens een poging om te remmen verongelukte. Het voorste deel van de passagierstrein werd het zwaarst beschadigd, ramen zijn eruit geslagen en stoelen en tafels door de rijtuigen losgeraakt. Ook kwam een deel van het plafond van de voorste coupé naar beneden.

De brug is gisteren tot 12.30 afgesloten geweest voor autoverkeer om ruimte te maken voor hulpdiensten. Treinen konden er wel blijven rijden.

Volgens persbureau Ritzau (en) is het het ergste spoorwegongeval in Denemarken in 30 jaar.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?