Naar inhoud springen

Dodelijke schietpartij in Zwolse McDonald's

Uit Wikinieuws

4 april 2022 

In een McDonald's-restaurant aan de Meppelerstraatweg in Zwolle-Noord zijn woensdagavond 30 maart omstreeks 18:00 twee mannen doodgeschoten. Het gaat om de 57-jarige Ali en de 62-jarige Hüseyin Torunlar. Zij waren broers van elkaar en werkten beiden in de horeca. Een van hen was eigenaar van een bekende grillroom aan de Zwolse Melkmarkt.

De verdachte is Veysel Ü, een 32-jarige man uit Rozendaal. Hij zou volgens getuigen aan een tafeltje naast de twee slachtoffers zijn gaan zitten, waarna hij op hen begon te schieten en zijn volledige magazijn leegde. Ü meldde zich enkele uren na de schietpartij zelf bij de politie en zit voorlopig vast.

Onduidelijk is nog wat Ü's motief was, welke relatie hij had met de slachtoffers en of er eventueel nog meer betrokkenen in het spel zijn. Ü heeft de leiding over een levensmiddelenbedrijf in Velp. Ali Torunlar zou volgens onbevestigde berichten in De Telegraaf en RTV Oost criminele banden hebben gehad.

Burgemeester Peter Snijders heeft in een verklaring de dubbele moord scherp veroordeeld: "Een dergelijke vorm van extreem geweld verwacht je niet. En al helemaal niet op zo’n plek, in een vol restaurant waar gezinnen zitten te eten."

Bronnen[bewerken]