Naar inhoud springen

Dode en gewonden bij brand in Trump Tower

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

8 april 2018 

De Trump Tower (2006)

Dode en gewonden bij brand in Trump Tower

Bij een brand gisteravond op de vijftigste verdieping van de Trump Tower in New York is een dode gevallen. Ook zijn er zes gewonde leden van de FDNY. Het dodelijke slachtoffer is een 67-jarige man die het appartement 50C op de betreffende verdieping bewoonde. Hij werd zwaargewond door de brandweer aangetroffen en overleed later in het ziekenhuis. De man in kwestie, Todd Brassner, was een vriend van de artiest Andy Warhol, die Brassner meermaals noemt in zijn in 1989 verschenen autobiografie.

In totaal rukten zo'n 200 brandweerlieden uit vanwege de brand. De brand is vermoedelijk verergerd doordat er in het betreffende appartement geen sprinklerinstallatie aanwezig was. Dat was toen de toren begin jaren 80 werd gebouwd nog niet verplicht. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De Trump Tower werd tussen 1980 en 1983 gebouwd. Onder meer de huidige Amerikaanse president Donald Trump, die een belangrijk aandeel had in de ontwikkeling van de toren en naar wie de toren is vernoemd, heeft er een eigen penthouse. Volgens een woordvoerder van de brandweer waren er geen familieleden van de president in het gebouw aanwezig ten tijde van de brand.

Het is al de tweede keer dit jaar dat er brand in de toren uitbreekt. Begin januari was er ook al een brand, daarbij vielen twee gewonden.

Bronnen

[bewerken]