Dijsselbloem stopt in de politiek omdat hij "de vuurkracht mist"

Uit Wikinieuws
Ga naar: navigatie, zoeken
Help mee met het schrijven van nieuwsberichten op Wikinieuws. Klik hier om een nieuw artikel aan te maken.

11 oktober 2017 

Jeroen Dijsselbloem heeft aangekondigd dat hij niet meer terugkomt in de Tweede Kamer, terwijl hij dit eerder wel suggereerde. Over twee weken zal hij vertrekken. Dit staat in een brief die hij dinsdagavond aan Kamervoorzitter Khadija Arib stuurde.

De belangrijkste reden dat Dijsselbloem de Nederlandse politiek verlaat lijkt de verkiezingsnederlaag van afgelopen maart te zijn, waar zijn eigen partij − de PvdA − kelderde van 38 naar 9 zetels. Op Prinsjesdag heeft Jeroen Dijsselbloem al gezegd dat het voor hem een "enorme kater was". Hij voegde er melancholisch aan toe dat het zonder hem "ook wel doorgaat". Hij zegt verder dat hij niet de "vuurkracht" heeft om verder te vechten voor de PvdA als een van de negen Kamerleden.

Lodewijk Asscher vindt het erg jammer dat Dijsselbloem opstapt. Volgens hem was Dijsselbloem "een goed bestuurder die door zijn eigen partij werd gewaardeerd om zijn ijzeren werkdiscipline en droge humor."

Dijsselbloem legt het werk neer wanneer het nieuwe kabinet aantreedt. Wél blijft hij voorzitter van de eurogroep tot medio januari.

Bronnen[bewerken]Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?