Dieven Charleroi gearresteerd op verzoek winkelier terug te komen

Uit Wikinieuws

24 oktober 2018 

In Charleroi in Henegouwen waren de verkooptechnieken van een winkelier voldoende om zes dieven op heterdaad te laten betrappen. De gewapende overvallers zijn alle zes opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Een van hen is nog minderjarig.

Het zestal kwam 's middags om drie uur de winkel binnen, waarop de eigenaar ze verweet dat ze te vroeg waren: "Je pleegt toch geen overval om 3 uur 's middags? Dat is hetzelfde als om 5 uur 's ochtends een krantenwinkel overvallen." Hij hield ze voor dat wanneer ze de winkel om half 7 zouden binnenkomen, ze gemakkelijk duizenden euro's konden buitmaken. De jongens vertrokken daarop, en de eigenaar informeerde de politie. Daarna kwamen de jongens opnieuw 'te vroeg', namelijk om half 6, en de eigenaar wist ze opnieuw te overtuigen later terug te komen.

Om half 5 had de politie nog niet geloofd dat het zestal daadwerkelijk zou terugkomen. Toen ze uiteindelijk om half 7 voor de derde maal kwamen, was de politie wel ter plaatse en werd het zestal opgepakt en meegenomen. Met de opmerkelijke, nogal domme actie haalde de groep overvallers wereldwijd het nieuws.

Bronnen[bewerken]