Dertienjarig meisje neergeschoten in Tilburg; drie arrestaties

Uit Wikinieuws
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

4 september 2006 

Een dertienjarig meisje werd in de Tilburgse stad neergeschoten.
Dertienjarig meisje neergeschoten in Tilburg; drie arrestaties

In Tilburg is een dertienjarig meisje neergeschoten met een luchtbuks, dat meldt de Tilburgse politie.

Het incident vond maandagmiddag rond 14.30 uur plaats toen het meisje samen met een vriendin over het Silvrettapad in Tilburg fietste. "Bij de kruising met de Dolomietenlaan/Etnastraat hoorde de meisjes plotseling een harde knal en voelde het slachtoffer een hevige pijn aan haar rug," aldus de politie.

De meisjes hadden gezien waar de knal vandaan kwam en meldde dit aan de politie. Na een kort onderzoek konden gealarmeerde agenten een drietal jongens aanhouden. De verdachten zijn twee 12-jarige en een 13-jarige Tilburger. De meisjes kenden hen van school. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn zij gehoord en in de loop van de avond vrijgelaten.

De oorzaak van het incident is nog niet bekend. In een jeugdtalk met justitie zal worden bepaald wat voor straf de jongens krijgen opgelegd. Alle ouders zijn inmiddels in kennis gesteld. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Haar verwondingen lijken mee te vallen.Zelf schrijven? Hoe schrijf ik een artikel?