Naar inhoud springen

Derde beschulding seksueel misbruik voor kandidaat-opperrechter Kavanaugh

Uit Wikinieuws

26 september 2018 

Brett Kavanaugh in 2016

Drie vrouwen hebben Brett Kavanaugh, die momenteel kandidaat-rechter is voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, inmiddels beschuldigd van seksueel misbruik.

Volgens Julie Swetnick heeft Kavanaugh zich in de jaren tachtig onder andere schuldig gemaakt aan groepsverkrachtingen. Ook zegt ze dat hij samen met zijn vriend Mark Judge meisjes dronken voerde zodat ze geen 'nee' meer konden zeggen. "Ik heb sterke herinneringen aan een "trein" jongens die in de gang stonden te wachten om een meisje in een kamer te verkrachten", zegt Swetnick via een verklaring die haar advocaat Michael Avenatti vandaag op Twitter zette. Avenatti staat overigens ook Stormy Daniels bij in haar zaak tegen president Donald Trump.

Eerder waren er soortgelijke beschuldigingen aan Kavanaughs adres van Christine Blasey Ford, die zei dat Kavanaugh haar in 1981 op een feest probeerde uit te kleden. Een andere beschuldiging kwam van Deborah Ramirez, die vertelde dat Kavanaugh tijdens een ander feest zijn penis in haar gezicht had geduwd. Morgen is er een hoorzitting in de Senaat, waar Kavanaugh en Ford beiden hun verhaal mogen doen. Vrijdag zal er worden gestemd of Kavanaugh inderdaad wordt benoemd als opperrechter.

Kavanaugh blijft zelf alle beschuldigingen ontkennen en noemt deze "belachelijk".

Bronnen[bewerken]