Naar inhoud springen

Delft: dodelijke slachtoffers auto-ongeval geïdentificeerd

Uit Wikinieuws

12 december 2023 

De identiteit van de drie personen die zondagochtend bij een auto-ongeluk aan de Oostpoortweg in Delft om het leven kwamen is inmiddels vastgesteld, dit heeft de politie bekendgemaakt. Een van de overledenen is de bestuurder, een 37-jarige man uit Dordrecht, werd na het ongeluk zwaargewond samen met een van de andere inzittenden naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar korte tijd later. De andere inzittende, een 38-jarige man uit Hongarije, wist na het ongeluk zelf uit de in het kanaal belande auto te komen. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Later op zondag werden er in het water tussen de Oostsingel en de Oospoort nog twee andere lichamen aangetroffen. In eerste instantie was onduidelijk of zij ook in de verongelukte auto zaten, maar dat blijkt nu inderdaad zo te zijn. Inmiddels is bekend dat het hier gaat om twee vrouwen van 28 en 29, afkomstig uit respectievelijk Colombia en Venezuela.

Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk. De enige overlevende van de inzittenden, de 38-jarige man uit Hongarije, is vanwege zijn verwondingen nog niet aanspreekbaar en kan dus momenteel niet worden verhoord.

Bronnen[bewerken]