Naar inhoud springen

De laatste Harry Potter

Uit Wikinieuws

Almere 21 juli 2007 

De rij bij de Whitcoulls, Northlands Mall, Christchurch, Nieuw Zeeland.
In Duitsland was er minder belangstelling dan verwacht.

Almere is een wereldstad; een rij was zich aan het vormen, een rij om het genot van een nacht zonder slaap te genieten. Een nacht vol horcruxen, bezemstelen en uilen. Het is de laatste Harry Potter-nacht; om één uur precies gaat de deur open en naast uw Wikinews-reporters was de camera van Radio Flevoland aanwezig om de gespannen gezichten te registreren want, zal Harry sterven?

Om 17:30 waren de eerste mensen al aanwezig. 24 uur later waren er in deze ene winkel alleen 260 Harry Potter-boeken verkocht.

In een vraaggesprek werd aan de auteur J.K. Rowling gevraagd: "Ga ik huilen". Het antwoord was heb je al vaker om een boek gehuild... Over het plot mogen en kunnen we u nog niets berichten immers uw reporters hebben het boek ook nog maar net in handen. Bovendien, als u ook een Potter-fan bent, dan leest u het toch ook liever zelf.

Harry Potter and the Deathly Hallows is het zevende en laatste boek uit de magisch reeks die uit de pen van JK Rowlings mocht rollen. Een Nederlandse vertaling wordt op 17 november in de Nederlandse winkels verwacht.