Naar inhoud springen

Dave Annemans gearresteerd

Uit Wikinieuws

8 augustus 2009 

Dave Annemans gearresteerd

[bewerken]

Vannacht is Dave Annemans gearresteerd in Nederland. Hij werd rond 3 uur opgepakt in het huis van zijn halfzus, in de buurt van Hulst.

Ontsnapping

Annemans trachtte op 28 juli met 5 anderen te ontsnappen uit de gevangenis van Merksplas (België). Hij klom met een ladder over de gevangenismuur. 2 van de ontsnapten raakten hierbij gewond en bleven achter. De andere 4, onder wie Annemans stapten in de wagen van Annemans' moeder, die wegreed. De politie zette grote middelen in bij de zoektocht. Even later werd de wagen klemgereden. Daar konden 2 ontsnapten en Annemans' moeder worden opgepakt. Annemans en de Tsjech Viteslav Mracek vluchtten te voet verder.

Uitlevering

Annemans zit momenteel in de gevangenis van Middelburg (Nederland). Volgens het parket van Turnhout zou de uitlevering volgende week kunnen plaatsvinden.

Moeder van Annemans

De moeder van Annemans (62 jaar) blijft nog steeds aangehouden.

Reeks van ontsnappingen

In dezelfde week ontsnapten Ashraf Sekakki en 2 anderen met een helikopter uit de gevangenis van Brugge, en ontsnapten 3 Noord-Afrikanen, uit het gerechtsgebouw van Brussel toen 2 kompanen de zaal waar de 3 terechtstonden gewapend binnendrongen. Deze reeks ontsnappingen zorgde opnieuw voor heel wat controverse rond de veiligheid in de Belgische gevangenissen en gerechtsgebouwen.

Bronnen

[bewerken]