Naar inhoud springen

Curaçao wint de Caribbean Cup

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

25 juni 2017 

Leden van de Caribbean Cup

Curaçao wint de Caribbean Cup

Het Curaçaos voetbalelftal heeft de Caribbean Cup gewonnen. Het elftal deed voor de vierde keer mee aan dit toernooi. Het is niet alleen de eerste keer in het bestaan dat het elftal deze cup wint. Het is ook de eerste keer dat het een wedstrijd op dit toernooi wist te winnen. Door de winst zal Curaçao over twee jaar debuteren in de Copa América.

Elson Hooi maakte beide doelpunten voor Curaçao in de finale. Hij speelde voorheen voor NAC Breda en FC Volendam. De eindstand werd 2-1. Van de tegenspeler Jamaica wist Rosario Harriott het tegendoelpunt te maken.

De halve finale werd eerder met 2-1 beslist tegen het Martinikaans voetbalelftal. Gevaro Nepomuceno en Rangelo Janga maakten de doelpunten voor Curaçao. Yoann Arquin scoorde nog een tegentreffer voor Martinique.

In het doel stond Eloy Room die bij Vitesse speelt. Andere voetballers met een basisplaats in het Curaçaose voetbalelftal die in het Nederlandse betaalde voetbal uitkomen zijn Jarchinio Antonia, Leandro Bacuna, Darryl Lachman, Cuco Martina en Dustley Mulder. De bondscoach van het elftal is Remko Bicentini

Update 27 juni 2017 

Na twee dagen is de voetbalkoorts in Curaçao nog steeds niet voorbij. Volgende week begint het team met de deelname aan de Gold Cup, een voetbalkampioenschap waaraan naast de Cariben ook Midden- en Noord-Amerika meespelen. De FIFA heeft Curaçao inmiddels op de 70e plaats van de wereldranglijst gezet. Dit was vijf jaar geleden nog de 177e plaats.

Meervoudig scorer Hooi maakte na zijn tijd bij NAC hij enkele ongelukkige keuzes en hoopt dat dit succes zijn doorbraak wordt. Hij speelt nu in Denemarken en hoopt dat hij een terugkeer naar de Eredivisie in Nederland kan maken. Tijdens de Gold Cup krijgt hij opnieuw de kans om zich in de kijker te spelen.

Update 1 juli 2017 

Speler Kemy Agustien verhaalt dagen later, nog nooit zo'n onthaal op Curaçao te hebben meegemaakt. Op het vliegveld werden ze door een horde supporters ontvangen en daarna werden ze officieel onthaald door de premier. Hij is blij met de positiviteit die er nu in het nieuws over Curaçao is.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: