Naar inhoud springen

Curaçao het eerste Caribische eiland dat door Google Street View op de kaart wordt gezet

Uit Wikinieuws

6 oktober 2017 

Curaçao wordt het eerste Caribische eiland dat door Google Street View op de kaart wordt gezet. Dat een pick-up met een 360°-camera over het eiland rond kan gaan rijden, werd mogelijk gemaakt door de actie Curaçao on the map van DJ Joris (Reer) van Dolfijn FM.

DJ Joris, bekend van het programma Wakkere Joris, wil ook nog hetzelfde bereiken voor Aruba en Bonaire. Het bleek nog lastig te zijn in contact te komen met het management van Google. Dit lukte hem op een gegeven moment via een verbinding met Skype. Joris kende het fenomeen, omdat hij de straat van zijn moeder in Nederland wel kon bekijken, maar andersom zijn moeder niet zag waar hij nu woont. Ook wil hij toeristen zo een indruk geven van het eiland. Restauranthouders hebben al laten weten veel heil te zien in dit nieuwe promotiemiddel.

De diskjockey werd donderdag al in Fort Amsterdam gefeliciteerd door premier Eugene Rhuggenaath en enkele ministers die een toost uitbrachten op zijn succes. De pick-up zal bestuurd worden door medewerkers van de radiozender. Donderdag nam de premier al even plaats achter het stuur om het Fortplein en een deel van de binnenstad op film vast te leggen.

Bronnen

[bewerken]