Naar inhoud springen

Cuba: zeker 46 doden na ontploffing in hotel

Uit Wikinieuws
Het hotel in 2014

13 mei 2022 

Het aantal doden na de ontploffing van vrijdag 6 mei in het Hotel Saratoga in de Cubaanse hoofdstad Havana is een week na de ramp verder opgelopen tot 46. Het Cubaanse ministerie van Gezondheid (MINSAP) heeft dit nieuwe cijfer bekendgemaakt. Een patiënt die nog in het ziekenhuis lag, is overleden. De toestand van enkele andere gewonden is nog altijd kritiek. Naast de dodelijke slachtoffers zijn er in totaal 99 mensen gewond geraakt, volgens het ministerie.

Onder de doden zijn 25 mannen en 21 vrouwen, volgens het Instituut voor Forensische Geneeskunde. Vier kinderen en een zwangere vrouw zouden zijn overleden. Onder de doden zijn een aantal medewerkers van het staatsbedrijf Gaviota, dat het hotel beheert. Volgens de eerste berichten waren er geen toeristen in het hotel aanwezig op het moment van de explosie, maar later werd alsnog melding gemaakt van een omgekomen Spaanse toerist.

Het hotel werd op het moment van de ramp juist gerenoveerd en zou de dinsdag erna weer opengaan. Door de explosie werden de buitenste muren weggeblazen. Reddingsteams hebben dagenlang naar lichamen onder het puin gezocht. Vermoed wordt dat een gaslek de oorzaak van de explosie is geweest.

Bronnen[bewerken]

Op de Engelstalige Wikipedia is meer informatie beschikbaar over dit onderwerp, zie het artikel: