Naar inhoud springen

Crystal Palace dumpt al na 77 dagen Frank de Boer als trainer

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 september 2017 

Frank de Boer

Crystal Palace dumpt al na 77 dagen Frank de Boer als trainer

De Engelse voetbalclub Crystal Palace FC heeft de Nederlandse trainer Frank de Boer ontslagen. De Boer was nog geen drie maanden aan de slag bij de Londense club.

Crystal Palace is momenteel negentiende in de stand van de Premier League. De Boer had op 26 juni een contract getekend voor drie jaar, maar verloor tot nu toe alle vier wedstrijden in de Engelse Eerste Klasse. De ploeg heeft dit seizoen ook nog geen doeltreffer kunnen maken. Enkel in de EFL Cup (Carabao Cup) kon De Boer samen met zijn ploeg winst pakken.

In november van vorig jaar werd De Boer nog ontslagen bij topclub FC Milano, nadat hij zeven van de veertien gespeelde wedstrijden verloor. In Milaan was hij 85 dagen aan de slag. Daarvoor was hij trainer bij AFC Ajax, daar kon hij wel vier keer de Eredivisie mee winnen.

Update 15 september 2017 

De voormalig bondcoach van de Engelse nationale ploeg, Roy Hodgson, vult de vacante post als trainer in. Hij krijgt een contract van twee jaar, en wordt daarmee de zevende trainer in zes jaar tijd voor Crystal Palace. Met een leeftijd van 70 jaar is hij tevens de oudste trainer van een voetbalclub in League 1.

Bronnen[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Football: Crystal Palace sacks de Boer after 77 days as manager », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 11 september 2017.
Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Football: Roy Hodgson pens two-year contract with Crystal Palace; becomes seventh permanent manager of Palace in six years », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 17 september 2017.