Naar inhoud springen

Controleurs aangehouden op verdenking van mishandeling

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

7 februari 2005 

Controleurs aangehouden

De politie heeft zaterdagavond drie medewerkers van een busmaatschappij aangehouden op verdenking van mishandeling. Een van hen is in verzekerde bewaring gesteld en wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt ervan verdacht een zwartrijder in een wurggreep genomen te hebben, waarbij de zwartrijder bewusteloos raakte.

De medewerkers maakten deel uit van een controleploeg die bij een bushalte aan de Wijsgeerbaan uitstappende passagiers controleerden. Een 19-jarige Almeerder had geen geldig vervoersbewijs bij zich. Toen de medewerkers hem een boete wilden geven, probeerde hij er vandoor te gaan.

Twee medewerkers, een 53-jarige man uit Mijdrecht en een 33-jarige man uit Amsterdam, hielden de zwartrijder aan en probeerden hem onder controle te brengen. Daarbij heeft de man uit Mijdrecht de Almeerder in een wurggreep genomen. Door zuurstofgebrek in de hersenen verloor de Almeerder het bewustzijn. Hij werd bewusteloos overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Daar is hij een nacht ter observatie opgenomen.

De politie hield drie medewerkers aan voor zware mishandeling; de Amsterdammer, de man uit Mijdrecht en een 51-jarige man uit Diemen. De man uit Diemen bleek er niets mee te maken te hebben en is na verhoor weer mogen gaan. Ook de Amsterdammer is na verhoor weer vrijgelaten omdat zijn aandeel in de mishandeling beperkt was. Het Openbaar Ministerie zal bepalen of hij zich voor de rechter moet verantwoorden.

De man uit Mijdrecht werd opgesloten. Hij wordt woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De 19-jarige Almeerder werd ook aangehouden. Hij bleek gestolen goederen bij zich te hebben, afkomstig van een straatroof. Nadat hij uit het ziekenhuis werd ontslagen, is hij overgebracht naar het politiebureau en opgesloten. Ook hij wordt woensdag voor de rechter-commissaris geleid.

Bronnen[bewerken]