Clijsters geplaatst voor finale US Open

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

10 september 2005 

Kim Clijsters versloeg de huidige nummer één van de wereld—Maria Sharapova—met 6-2, 6-7 (4/7), 6-3 en plaatste zich zodoende voor de finale van de US Open. Nu staat ze binnen handbereik van de lang verwachte overwinning in de finale van een Grand Slam-toernooi. Die zal ze spelen tegen de Française Mary Pierce, die eveneens in drie sets komaf maakte met Elena Dementieva.

De eerste set verliep heel vlotjes voor Kim. Nadat Sharapova 2-1 voor kwam met twee servicebreaks bracht ze er niets meer van terecht. Ze haalde nooit haar opslagspel binnen en sloot de set vervolgens af met een dubbele fout.

In de tweede set kwam een andere Sharapova tevoorschijn; één die zuiver tennis van de bovenste plank speelde. De hele partij verliep on serve. De drie matchpunten die Clijsters uiteindelijk in de wacht wist te slepen, kon ze—net als de twee die nog volgden—niet benutten. Méér nog, Sharapova zag haar vechtlust beloond met een tiebreak—die won ze met 7-4.

De vijf verloren matchpunten raakten Kim niet al te erg. De derde set liep al snel uit tot 4-0. Sharapova vocht nog terug tot 5-3 maar Kim haalde haar zesde matchpunt binnen op Sharapova's opaslag. De strijd had 2 uur 14 minuten geduurd.

De beker komt nu wel heel dichtbij voor onze landgenote: de twee vorige keren dat ze tegenover Mary Pierce stond in het WTA-circuit won zij.

Bronnen[bewerken]