Naar inhoud springen

Christina Obergföll wint alsnog zilver op de Olympische Spelen van 2008

Uit Wikinieuws
Christina Obergföll in 2015

14 augustus 2019 

De Duitse speerwerpster Christina Obergföll rondde haar sportcarrière als speerwerpster in 2016 af tijdens het Internationales Stadionfest in Berlijn. Op 24 augustus aanstaande zal ze echter nog met terugwerkende kracht de zilveren medaille uit 2008 van de Olympische Spelen in Peking ontvangen. Dat deelde het Duitse Olympische Comité mee.

Het Internationale Olympische Comité heeft op grond van een na-analyse van de dopingtesten de Russin Maria Abakoemova positief verklaard; zij was aanvankelijk de winnares van de tweede plaats. Er werd een te hoge concentratie dehydrochlormethyltestosteron vastgesteld. Daarom werd ze met terugwerkende kracht gediskwalificeerd en gaat de zilveren medaille naar Obergföll.

De Russin won in 2011 ook al eens de eerste plaats tijdens het speerwerpen in het Zuid-Koreaanse Daegu. Obergföll werd toen vierde.

Volgens Obergföll is het nu allemaal te laat. Voor haar heeft de medaille geen extra waarde meer en heeft het slechts nog een symbolische betekenis.

Bron[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Olympia 2008: Christina Obergföll bekommt Silbermedaille – elf Jahre zu spät », afkomstig van Wikinieuws (en) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 13 augustus 2019.