Chinese vliegtuigbouwer ziet verkoop gestaag stijgen

Uit Wikinieuws
Comac C919

20 september 2017 

De Chinese vliegtuigfabrikant Comac ziet de verkoop van zijn producten gestaag stijgen. De doorbraak komt er met het model Comac C919 dat op 5 mei van dit jaar werd geïntroduceerd. Het middelgrote toestel is het grootst geproduceerde vliegtuig tot nu toe in China, al zijn de verschillende onderdelen nog steeds het werk van toeleveringsbedrijven uit het buitenland. Bij de eerste testvluchten van de C919 waren er bovendien nog tal van problemen.

Het wordt een technische uitdaging voor Comac om op te boksen tegen de twee wereldleiders, het Amerikaanse Boeing, Europese Airbus. Het gaat daarom een samenwerkingsverband aan met het Russische vliegtuigconsortium.

Op 19 september ontving het bedrijf een order voor 130 nieuwe vliegtuigen wat het totaal op 730 geleverde vliegtuigen brengt. Dat cijfer is nu al een succes, zelfs al blijft het overgrote deel van de verkoop binnenlands. De eerste C919 in commerciële dienst zal vanaf 2020 gaan vliegen.

Bronnen[bewerken]

Wikinieuws-logo
Wikinieuws-logo
Dit artikel is een gedeeltelijke of complete vertaling van « Chine : l’avionneur Comac engrange les commandes », afkomstig van Wikinieuws (fr) onder licentie Creative Commons Attribution 2.5 in zijn versie van 20 september 2017.