China: geen overlevenden gevonden na neerstorten Boeing 737-800

Uit Wikinieuws

22 maart 2022 

Het toestel in 2015

Het lijkt erop dat er geen overlevenden zijn nadat China Eastern Airlines-vlucht 5735 gistermiddag neerstortte in een bosrijk en bergachtig gebied in het Chinese Teng County (en), in de buurt van de stad Wuzhou (regio Guangxi). Het is de zwaarste vliegramp in China in bijna tien jaar.

Het neergestorte vliegtuig was van ca. 7 jaar oud. Aan boord waren 123 passagiers en 9 bemanningsleden. Het toestel was vertrokken vanaf de internationale luchthaven Kunming Changshui en onderweg naar de internationale luchthaven Guangzhou Baiyun. Omstreeks 14:20 plaatselijke tijd dook het vanaf 8 kilometer hoogte ineens steil naar beneden waarna het op een berg stortte. De bosbrand die daarbij ontstond, was te zien op satellietbeelden van NASA. Het vuur kon na enige tijd worden gedoofd.

Reddingswerkers zijn na 18 uur gestuit op wrakstukken van de gecrashte Boeing 737-800, en op persoonlijke bezittingen van de inzittenden. Het gebied waar het toestel neerstortte is moeilijk toegankelijk voor de reddingswerkers. Een woordvoerder van de Civil Aviation Administration of China heeft inmiddels in een persconferentie verklaard dat er geen overlevenden zijn aangetroffen.

Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend. Kort voordat het toestel neerstortte, maakte het geen contact meer met de luchtverkeersleiding.

Vliegtuigmaatschappij Boeing heeft medeleven betuigd aan nabestaanden van de slachtoffers, en zal technische ondersteuning bieden bij het onderzoek naar de ramp.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: