Naar inhoud springen

Carnaval in Horst gestopt na steekincident

Uit Wikinieuws

4 maart 2022 

Ryan Palmen, de burgemeester van de Limburgse gemeente Horst aan de Maas, heeft dinsdag in overleg met de horeca de viering van het carnaval voortijdig stopgezet. Aanleiding is de steekpartij van gisteravond, waarbij een 21-jarige man om het leven kwam.

Dit gebeurde omstreeks 19:35 op het Sint-Lambertusplein, in het centrum van Horst. Het slachtoffer zou eerst hebben geprobeerd om een beginnende ruzie te sussen. Wat er daarna precies gebeurde, is nog onduidelijk. Met een traumahelikopter werd geprobeerd de zwaargewonde man te reanimeren, maar hij overleed korte tijd later.

Na het incident werden alle carnavalsfestiviteiten in Horst direct stopgezet, aan cafébezoekers werd gevraagd naar huis te gaan. De politie zette het centrum af. Omstreeks middernacht werd er een verdachte aangehouden, het gaat om een 19-jarige man uit Tienray. Hij heeft inmiddels bekend en blijft langer vastzitten op verdenking van doodslag.

Vanwege de festiviteiten waren er bij het incident veel omstanders aanwezig. Getuigen kunnen professionele hulp krijgen. Het gemeentehuis is ingericht als opvangplek voor degenen die hieraan behoefte hebben.

Bronnen

[bewerken]