Naar inhoud springen

Cardioloog van Michael Jackson ontvangt in Trinidad weer clientèle

Uit Wikinieuws
Klik hier om zelf een nieuwsartikel te schrijven.

11 juni 2017 

Cardioloog van Michael Jackson ontvangt in Trinidad weer clientèle

De cardioloog Conrad Murray ontvangt clientèle in Trinidad en Tobago. Hij werd in 2011 veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf vanwege zijn aandeel in de dood van de popzanger Michael Jackson. Hij werd geboren op het nabijgelegen Caribische eiland Grenada en bracht zijn jeugd door in Trinidad.

De arts is momenteel niet in het bezit van een medische licentie. Deze werd in 2004 voor het laatst aan hem verstrekt op het eiland en is sindsdien niet meer verlengd. Twee jaar geleden heeft hij nog wel een verlenging aangevraagd, maar deze werd niet toegekend omdat hij niet aan de gestelde eisen kon voldoen.

Hij is gevestigd in het Rampersad's Medical Centre and Private Hospital in de plaats Freeport in centraal Trinidad. De Trinidadse krant Sunday Newsday zag dat hij patiënten ontving, maar kon niet vaststellen of hij ze ook behandelde. Uit een telefoontje om een afspraak kwam naar voren dat hij dienst heeft van 3 tot 5 uur 's middags. Ter plekke hebben ze ook zijn identiteit vastgesteld, maar een afspraak kwam niet tot stand omdat Murray niet met de pers wilde spreken.

Update 13 juni 2017 

Nadat het nieuws over Murays medische praktijk in het nieuws kwam, heeft het ministerie van gezondheid zijn praktijk in onderzoek genomen.

Bronnen

[bewerken]