Naar inhoud springen

Canada: man schiet meer dan 20 mensen dood in Nova Scotia

Uit Wikinieuws

20 april 2020 

In de Canadese provincie Nova Scotia heeft in de nacht van 18 op 19 april een reeks schietpartijen plaatsgevonden. Dezelfde dader schoot op zeker 16 verschillende plekken. Volgens de laatste cijfers van het Canadese politiekorps, de RCMP, zijn er in totaal 22 dodelijke slachtoffers gevallen. Het is daarmee de bloedigste schietpartij in de Canadese geschiedenis.

Vier van de dodelijke slachtoffers kwamen uit Wentworth. Een aantal slachtoffers viel in en rond een woning in Portapique (en). Onder de doden is één minderjarige, een jongen van 17. Een van de andere dodelijke slachtoffers is een agent die zelf lid was van RCMP.

De dader is de 51-jarige man Gabriel Wortman, die werkte als tandarts. Hij had zich vermomd als politieagent en zijn auto zag eruit als een politiewagen. Hij werd zelf uiteindelijk doodgeschoten door de politie, na een achtervolging van ca. 14 uur. Dit gebeurde tegen zondagmiddag op een parkeerplaats bij een tankstation in Enfield (en). Wat zijn motief was, is nog onbekend.

Bronnen[bewerken]

Wikipedia heeft het volgende artikel over dit onderwerp beschikbaar: