Naar inhoud springen

Cambodja: toeristenflat in aanbouw stort in

Uit Wikinieuws

6 januari 2020 

In Keb, een stad in het zuiden van Cambodja, is vrijdag een nog in aanbouw zijnde toeristenflat van zeven verdiepingen ingestort. Vermoedelijk gebeurde dit terwijl men bezig was een laag beton op de bovenste verdieping te gieten.

Volgens de laatste berichten zijn er 36 doden en 23 gewonden gevallen. Onder de doden zijn behalve de aannemer en veel arbeiders ook zes kinderen en 14 vrouwen; Cambodjaanse bouwvakkers nemen hun gezinnen soms mee naar hun werkplek. Het reddingwerk werd bemoeilijkt doordat alle verdiepingen op elkaar waren gestort. Zondag konden een vrouw en haar puppy levend onder het puin vandaan worden gehaald. Inmiddels zijn de reddingswerkzaamheden afgerond.

De Cambodjaanse premier Hun Sen heeft nabestaanden van de slachtoffers een compensatiebedrag ter waarde van 34.000 euro beloofd. Ook de gewonden krijgen smartengeld (18.000 euro).

In Cambodja is momenteel veel bouwactiviteit vanwege de groeiende vraag van toeristen en investeerders uit China. Volgens een Cambodjaanse minister werd er hier echter (zoals vaker) gewerkt met slechte materialen en deugde ook de inspectie niet. Het Cambodjaanse echtpaar van wie het gebouw was wordt verhoord, aldus gouverneur Ken Satha.

Vorig jaar juni gebeurde er in Sihanoukville ook al een soortgelijk ongeval.[1]

Bronnen[bewerken]